IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ранчо Мираж: Лукс за 10 милиона долара

26 август 2016 12 20

Вижте луксозния дом на бейзболиста Коко Крисп

Снимка: curbed.com

Снимка: curbed.com

Професионалният бейзболен състезател Коко Крисп е готов да хвърля топката в невероятния си дом, ранчо "Мираж", където освен всичко има и бейзболно игрище.

Приказното местенце е закупено от спортиста през 2013 г. за около 7 милиона долара. Изглежда бързичко му е омръзнало, защото 3 години по-късно то се появи на пазара. Преди два месеца бе обявена и цената му – 10 милиона долара. Шампионът Коко разказва пред curbed.com, че тези три години били най-прекрасните от живота му. По думите му ранчо „Мираж” е повече от страхотно място за живеене. Защо ли тогава го продава?

„Мираж” е строено през 2008 г. Основната му постройка, разклонена в две крила, разполага с колосалните 1 660 кв. м жилищна площ. Из този двуетажен лабиринт ще откриете 7 спални и 8 бани, като личната спалня на Коко Крисп разполага с една допълнителна баня, а на метри от леглото има джакузи. 

Останалото в „Мираж” са множество всекидневни, кино салон в подземието, винарска изба със салон за дегустации, 70 квадрата кухня, две трапези, медийна стая и детска стая, която ще ви накара да се върнете в онези си години. Отвън ви чакат 2 изкуствени езера, чудесен басейн, бейзболно игрище, тенис корт, фитнес в самостоятелно обособена сграда в градината, външна кухня и гараж за 5 автомобила.

„Мираж” е строен в приказен средиземноморски стил, като от двете страни на ранчото са изкопани две изкуствени езера. Около тях листата си разгръщат десетки палми. А стотиците квадратни метри зелени площи са пронизани от алеи, малки площадчета и аристократични глезотии.
В най-голямата всекидневна, играеща ролята и на фоайе, ще откриете простор, напомнящ дубайски хотел. Там са разположени две сепарета с по две тройки дивани, заобиколени от табуретки в бароков и съвременен стил. Подовата настилка вплита мрамора и дървото.

Гигантската кухня на Коко Крисп е в почти правоъгълна форма, като мебелировката заобикаля 80% от стените. В средата е изградено и голямо П-образно островче. Кулинарният кът разполага с два умивалника, повече от 50 шкафчета и чекмеджета, мраморни плотове и настилка от метаморфни скали. Първата (неофициалната) трапеза се намира именно тук, сгушена в октагонален кът с панорамни прозорци, гледащи в задния двор.

Официалната трапезария разчита на приятна гама от златисти, кафяви и бели цветове. Трапезната маса е комбинация от камък и стъкло. Над нея виси странен полилей, но огромното платно върху дясната стена компенсира.

Личните покои на бейзболната звезда са разгърнати върху площ, достатъчна за един двустаен апартамент. Огромната му спалня от тъмен орех е вкарана в плитка ниша, облепена в задната си част с огледала. Нощните шкафчета също са от масив, а плотовете им са от полускъпоценния камък оникс. В ранчото няма кабинет, но спалнята на Коко компенсира с добре усвоено работно пространство със скъп компютър и снобарско бюро.

Личната му баня е облепена с бял мрамор и огледала. В нея има стилизирана ъглова вана и два плота – единият тоалетка за жена му, другият за хигиенни нужди. В центъра на санитарното помещение цъфти палма. Но истинският акцент на тази баня е джакузито. То е изградено в малко кръгло помещение с диаметър около 3 м. Стените му са превърнати в колони, защото през две педи светлина хвърлят прозорчета. А за постигане на интимна обстановка отвън тайните пазят няколко живи плета.

Изглежда истинската приказка е навън. Интересно е как тревата се спуска надолу по брега на езерото. Сякаш е килим, потопен за пране във водата. Езерото в задния двор е проектирано с малък остров, върху който е построена беседка за по чашка бяло вино. А когато някой огладнее, може да се присъедини към пиршеството, захранвано с пресни плодови сокове и вкусни мръвки от външната кухня.

Разгледайте уникалното имение в галерията ни 

Подготви: Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари