Представиха най-скъпия автомобил в света СНИМКИ

Една от основните премиери на автомобилното изложение в Женева е хиперколата Bugatti La Voiture Noire. Това е най-скъпият автомобил на нашето време - 18,9 милиона долара, което е един път и половина например по-скъпо от Rolls-Royce Sweptail! Изключителната машина е посветена на 110-годишнината на марката.

Автомобилът е изработен само в едно копие и е позициониран като наследник на легендарното купе от 30-те години на миналия век Bugatti Type 57SC Atlantic, което излиза само в четири екземпляра, три от които са запазени и до днес в частни колекции, а четвъртият е изгубен по време на Втората световна война. Именно притежаваният от Жана Бугати - Type 57SC Atlantic носел името La Voiture Noire.

От техническа гледна точка, хиперколата на Bugatti не се различава много от Chiron и Divo. Тя е оборудвана със същия 8.0-литров двигател W16 с четири турбини с мощност от 1500 конски сили, а максималната му скорост надхвърля 400 км / ч. Bugatti La Voiture Noire ускорява до 100 км/час за 2,4 секунди.

Вече е ясен и собственикът на Bugatti La Voiture Noire, струващ почти 19 милиона долара. Това е бившият шеф на концерна Volkswagen и "бащата" на Bugatti Veyron - 81-годишният Фердинанд Пих.

Източник auto.blitz.bg  

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?